Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικα στολίδια


Βρήκα μια συνταγή με χριστουγεννιάτικα στολίδια εδώ και είναι καταπληκτική!!! Ελπίζω να σας αρέσει!
Τα υλικά είναι:
1 κούπα μαγειρική σόδα 
1/2 κούπα κορν φλάουρ 
3/4 της κούπας νερό 

Εκτέλεση:
"Θα βάλουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία.(Το μάτι της κουζίνας μέχρι το 9 και το ανάψαμε στο 7.)
Θα ανακατέψουμε μέχρι αυτό το υγρό ν' αρχίσει να σφίγγει και να γίνεται μια μπάλα μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις βγάλετε το ζυμάρι,γεμίστε την κατσαρόλα με νερό και αφήστε την λίγα λεπτά.Όλα τα υπολείμματα θα μαλακώσουν και η κατσαρόλα θα καθαριστεί πολύ εύκολα. Θα ρίξουμε λίγο κορν φλάουρ σ' ένα μπολ και θα βάλουμε μέσα την ζύμη μας να κρυώσει.  

Αν μπορείτε να καταλάβετε από την φωτογραφία,το ζυμάρι μας θα είναι τόσο απαλό σαν βελούδο,τόσο εύπλαστο και κάτασπρο!Θα αφήσουμε όπως είπαμε το ζυμάρι μας να κρυώσει και θα βάλουμε από πάνω του μια βρεγμένη και στημένη πετσετούλα. Αυτό γίνεται για να κρυώσει αλλά και να μην ξεραθεί.
Σε 2 ώρες θα είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσετε. Αν όμως δεν προλάβετε και θέλετε να φτιάξετε την επόμενη μέρα τα στολίδια σας,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!Ίσως την δείτε να έχει πιάσει λίγο μια λεπτή ,ξερή κρούστα.Είναι βέβαιο ότι όταν αρχίσετε να την πλάθετε θα επανέλθει αμέσως στην αρχική της υφή. 
Πάνω σ' ένα κομμάτι λαδόκολλα ανοίξτε με τον πλάστη το ζυμάρι σας αλλά προσέξτε.Βρείτε το κατάλληλο πάχος γιατί δεν θέλει ούτε λεπτό να γίνει, ούτε και πολύ χονδρό. Αν επιλέξετε να τα αφήσετε να σκληρύνουν χωρίς ψήσιμο,δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με το πάχος,μόνο που θα τα αφήσετε πολλές ώρες για να γίνει αυτό.Σε μια δοκιμή μου ,τα άφησα μια νύχτα και το πρωί ήταν έτοιμα. 
Αν επιλέξετε να τα ψήσετε για να τελειώσετε γρήγορα, τότε σ' ένα ταψάκι ,πάλι με λαδόκολλα,θ'ανάψετε τον φούρνο σας στους 120 βαθμούς ,για μια ώρα περίπου(ίσως και λίγο παραπάνω)και κάπου ενδιάμεσα θα τα γυρίσετε και ανάποδα για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Προσωπικά προτείνω να μην τα ψήσετε.Είναι καλύτερα να στεγνώσουν φυσικά και ας θέλει τον χρόνο του.Με το ψήσιμο,αλλοιώνεται λίγο(ελάχιστα)το χρώμα του και επίσης λόγω της σόδας φουσκώνουν λιγάκι και ίσως να έχετε ρωγμές. 
Τα μειονεκτήματα που σας είπα για τα ψήσιμο,είναι μηδαμινά αλλά αν θέλετε τα τέλεια λευκά και λεία στολίδια,επιλέξτε να μην τα ψήσετε!! Το γλέντι αρχίζει με τα σχέδια και το βάψιμο!! Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να διασκεδάσουν τα παιδιά!Βρείτε το κατάλληλο πάχος γιατί δεν θέλει ούτε λεπτό να γίνει, ούτε και πολύ χονδρό. 
Αν επιλέξετε να τα αφήσετε να σκληρύνουν χωρίς ψήσιμο,δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα με το πάχος,μόνο που θα τα αφήσετε πολλές ώρες για να γίνει αυτό.Σε μια δοκιμή μου ,τα άφησα μια νύχτα και το πρωί ήταν έτοιμα. Αν επιλέξετε να τα ψήσετε για να τελειώσετε γρήγορα, τότε σ' ένα ταψάκι ,πάλι με λαδόκολλα,θ'ανάψετε τον φούρνο σας στους 120 βαθμούς ,για μια ώρα περίπου(ίσως και λίγο παραπάνω)και κάπου ενδιάμεσα θα τα γυρίσετε και ανάποδα για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. 
Προσωπικά προτείνω να μην τα ψήσετε.Είναι καλύτερα να στεγνώσουν φυσικά και ας θέλει τον χρόνο του. Με το ψήσιμο, αλλοιώνεται λίγο(ελάχιστα)το χρώμα του και επίσης λόγω της σόδας φουσκώνουν λιγάκι και ίσως να έχετε ρωγμές. Τα μειονεκτήματα που σας είπα για τα ψήσιμο,είναι μηδαμινά αλλά αν θέλετε τα τέλεια λευκά και λεία στολίδια,επιλέξτε να μην τα ψήσετε! 
Το γλέντι αρχίζει με τα σχέδια και το βάψιμο! Κάντε τα σχέδιά σας με τα κουπ πατ και για επιπλέον σχέδια που λειτουργούν σαν σφραγίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εξαρτήματα από το κορνέ σας!Βάψτε τα με τέμπερες,ακρυλικά,πασπαλίστε με χρυσόσκονες σε διάφορα χρώματα ή αφήστε τα λευκά μόνο με μια μικρή λάμψη από χρυσόκολλα!!Τ' αγαπημένα μου!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου